Vastagbél- műtét utáni diéta A diéta fehérjedús, rost- fűszerzsegény, kálium-, magnézium-, vitamindús és könnyen emészthető legyen.
HAZATÉRÉS UTÁN FOGYASZTHATÓ ÉLELMIANYAGOK: Keksz, kétszersült, kifli, zsúrkenyér, zsemle, fehér- és burgonyás kenyér, rizs, dara, száraz tészták, tarhonya HÚSOK ÉS HÚSKÉSZÍTMÉNYEK KÖZÜL: csirke-, galamb-, borjú-, bárány-, fiatal marha és sertéshús, házinyúl, hal, máj könnyen emészthető formában elkészítve. Gépcsonka, fehérpecsenye, parízer, sümegi, zala felvágott, virsli, krinolin, sertésjava, májkrém, olajos hal. TEJ ÉS TEJTERMÉKEK KÖZÜL: tej és belőle készült italok (tejeskávé, kakaó, karamellás tej), aludttej, joghurt, gyümölcsös joghurt, kefir, vaj, sajtok, túró, tejföl. ZÖLDÉS- ÉS FőZELÉKEK KÖZÜL. Burgonya, paraj, sóska, sárgarépa, zöldbab, zsenge zöldborsó, kelbimbó, padlizsán, főzőtök, sütőtök, spárga, fejes saláta, paradicsom-leves, főzelék, köret, saláta formájában elkészítve. GYÜMÖLCSÖK KÖZÜL: banán, narancs, földieper, ribiszke, málna-turmixolva, szűrve, őszibarack, kajszibarack, alma, birsalma, cseresznye, meggyleves, kompót, mártás formájában elkészítve, vagy jam, natúr gyümölcslé, alakjában fogyasztva. OLAJOS MAGVAK KÖZÜL: gesztenye, mák, dió, mandula, mogyoró (kisebb mennyiségben). TOJÁS önálló ételként is és ételek készítéséhez is felhasználható. Műtét után a 10. naptól FEKETEKÁVÉ és SZÉNSAVAS ITALOK FOGYASZTHATÓK. Diétalap.hu Forrás: http://www.medimix.hu |